Η μετακόμιση είναι μία από αυτές τις δοκιμασίες που όλοι θα αντιμετωπίσουμε, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Μερικές φορές, αυτή η διαδικασία, είναι αρκετά δυσάρεστη και κουραστική, αλλά συνήθως οδηγεί σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά  με τη μετακόμιση, η επιτυχία της προσπάθειας εξαρτάται πραγματικά από την αποφυγή λαθών μεταφοράς και τον προγραμματισμό εκ των προτέρων, για να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ομαλή και εύκολη. Στην Atermon Moving αναλαμβάνουμε μικρομεταφορές Αθήνα με συνέπεια.

Σωστή προετοιμασία για μικρομεταφορές Αθήνα

Πιθανότατα, επειδή σχεδόν όλοι καταλήγουμε κάποια στιγμή να μετακομίσουμε σε ένα νέο σπίτι, υπάρχουν πολλές δοκιμασμένες και επιτυχημένες συμβουλές μετακόμισης για να κάνουν την όλη διαδικασία ευκολότερη. Η δημιουργία μιας λίστας ελέγχου μετακόμισης μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει και πλήρως οργανωμένα, κατά τη διάρκεια τηςμετακόμισης.

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και ανησυχίες σε ότι αφορά τη δική του μετακόμιση,όπως για παράδειγμα πώς να πακετάρει κάποιο  πορσελάνινο αντικείμενο ώστε να μην σπάσει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή πως θα μετακινηθούν με ασφάλεια πολύτιμα ξύλινα έπιπλα ή εύθραυστα οικογενειακά κειμήλια.

Διώξτε ότι δεν χρειάζεστε

Το να πακετάρετε όλα τα υπάρχοντά σας σε κουτιά ή τσάντες,μπορεί να είναι ένα αγχωτικό γεγονός. Κάντε το λίγο πιο εύκολο, περιορίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την ακαταστασία.
Προτού ξεκινήσετε να συσκευάσετε, κάντε ένα ξεκαθάρισμα αχρησιμοποίητων ή περιττών αντικειμένων. Θα έχετε λιγότερα να πακετάρετε, λιγότερα να μετακινήσετε και λιγότερα να τακτοποιήσετε στο νέο σας χώρο.

Χρησιμοποιήστε ένα φάκελο

Ξεκινήστε να συλλέγετε νέες διευθύνσεις, έγγραφα ενοικίασης ή αγοράς και ότι άλλο χρειάζεστε σε έναν φάκελο.Σκεφτείτε να έχετε ένα έντυπο – αντίγραφο, συνδυαστικά με ένα υπολογιστή ή ταμπλετ,σε περίπτωση που η μπαταρία του Laptop ή του τηλεφώνου εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Εάν προκύψουν ερωτήσεις κατά τη διαδικασία σχεδιασμού ή ακόμα της ίδιας της μετακόμισης,θα έχετε την απάντηση και τα αρχεία των συμφωνιών, πληρωμές και άλλα αναγκαία στοιχεία σε ετοιμότητα.

Διαβαστε:  Ιδιωτικές Μεταφορές στην Αθήνα - Πως να επιλέξεις

Συσκευάστε όσο το δυνατό νωρίτερα

Στην ιδανική περίπτωση, θα γνωρίζετε για τη μετακόμιση σας, εβδομάδες ή και μήνες νωρίτερα. Ξεκινήστε συσκευάζοντας αντικείμενα εκτός εποχής και αντικείμενα που δεν χρειάζεστε. Εάν μετακομίζετε το καλοκαίρι, μπορείτε να πακετάρετε χειμωνιάτικα παλτά, πουλόβερ και εποχιακά είδη όπως Χριστουγεννιάτικα . Όταν έρθει επιτέλους η ώρα της μετακόμισης, πολλά αντικείμενα θα είναι ήδη έτοιμα και εσείς θα έχετε λιγότερη κούραση και άγχος. Ακόμη και για μεταφορές λίγων αντικειμένων χρειάζεστε σχέδιο.

Προγραμματίστε τα απαραίτητα για το νέο σας σπίτι

Μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες, επικοινωνήστε με τους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για να προγραμματίσετε τις συνδέσεις στο νέο σας σπίτι. Δεν θέλετε να φτάσετε σ’αυτό, κουρασμένοι από τη μετακόμιση και να διαπιστώσετε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό ή η θερμότητα είναι απενεργοποιημένα. Προγραμματίστε τα εκ των προτέρων και κρατήστε αρχεία με τα αιτήματά σας στον φάκελο που θα έχετε μαζί σας.

Επενδύστε στον εξοπλισμό

Λίγες μέρες πριν από τη μετακόμιση, εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα υλικά για να συσκευάσετε με ασφάλεια τα αντικείμενα σας. Κούτες συσκευασίας, αυτοκόλλητες ταινίες, κοπτικό προϊόν, μαρκαδόρος, μεγάλες σακούλες αποθήκευσης, προστατευτικό των αντικειμένων για περιτύλιγμα.
Ό,τι δεν καταναλωθεί να είστε σίγουροι ότι θα σας είναι χρήσιμο για κάποια άλλη εργασία. Ειδικότερα αν έχετε σημαντικά ηλεκτρονικά αντικείμενα όπως μεταχειρισμένα iPhone ή τηλεοράσεις δώστε προσοχή στη συσκευασία.

Επιλέξτε ένα φορτηγό με ράμπα φόρτωσης

Εάν μετακομίζετε χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών, χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα φορτηγό με ράμπα. Μπορεί να είναι φθηνότερο να νοικιάσετε ένα φορτηγό χωρίς ράμπα, αλλά η ταλαιπωρία του να σηκώσετε κάθε κούτα και έπιπλο αρκετά ψηλά για να το βάλετε στο φορτηγό θα προσθέσει ώρες, συν επίπονους μύες ή μικροτραυματισμούς, στη μετακόμιση σας. Οι επαγγελματίες γνωρίζουν επακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Αναλαμβάνουμε επίσης μεταφορές με μικρό φορτηγό άμεσα και οικονομικά.

Διαβαστε:  Συσκευασία Επίπλων για Μετακόμιση - Οδηγός

Χρησιμοποιήστε κούτες στο σωστό μέγεθος

Όταν συσκευάζετε αντικείμενα αξίας, καλό είναι να μην τα στριμώχνετε σε ένα κουτί. Καλή προστασία και όχι πολλά πράγματα σε μία κούτα ή το ένα πάνω στο άλλο. Είναι πράγματα με συναισθηματική αξία ή αντικείμενα που δεν μπορούν να αγοράζονται εύκολα. Ελαφριά αντικείμενα όπως μαξιλάρια και λευκά είδη μπορούν να μπουν ενδιάμεσα απ τα αντικείμενα,με αποτέλεσμα να μην φοβόμαστε τη φθορά. Βάζουμε όσα πρέπει σε μία κούτα και αφήνουμε τα ρούχα σε μεγάλες σακούλες συσκευασίας. Εάν έχετε μεγάλα και βαριά αντικείμενα ,όπως βιβλία ή κουζινικά, αφήστε τους επαγγελματίες να τα αναλάβουν μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα και έπιπλα.

Τοποθετήστε βαρύτερα αντικείμενα στο κάτω μέρος των κουτιών και τα ελαφρύτερα από κάτω

Αν πραγματοποιείτε τη μετακόμιση μόνοι σας, συσκευάστε πρώτα τα βαρύτερα κουτιά και τοποθετήστε τα στο μπροστινό μέρος του φορτηγού, για ισορροπία. Συμπληρώστε τα κενά, με ρούχα, πετσέτες ή χαρτί συσκευασίας. Οι επαγγελματίες, συχνά, δεν μετακινούν κουτιά που αισθάνονται ότι δεν έχει γίνει σωστή συσκευασία. Σε αυτή τη περίπτωση, καλό είναι να ενημερώνονται. Κάθε πράγμα θέλει τον ειδικό του, για την ασφάλεια των αντικειμένων σας και τη δική σας βοήθεια. Οι μικρομεταφορές Αθήνα είναι η ειδικότητα μας.

Μην αφήνετε κενά στο εσωτερικό των κουτιών

Ένα βασικό λάθος που πρέπει να αποφεύγουμε είναι τα κενά σημεία στις κούτες, όταν τα αντικείμενα που έχουμε συσκευάσει είναι εύθραυστα. Με το παραμικρό κούνημα της κούτας, είναι πολύ πιθανό να σπάσουν τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σ’ αυτήν. Εάν υπάρχουν κενά, τα γεμίζουμε με ρούχα, πετσέτες ή χαρτί κουζίνας. Μια γρήγορη λύση για τη μετέπειτα τακτοποίηση των αντικειμένων σας είναι: Τα πράγματα κάθε δωματίου μόνα τους σε κουτιά που θα γράφουν απ’ έξω το που ανήκουν.
Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο, όταν θα πρέπει να τα τακτοποιήσετε στον νέο σας χώρο.

Διαβαστε:  Μετακόμιση Συμβουλές

Τοποθετήστε ετικέτα σε κάθε κουτί με διάφορες πληροφορίες

Τοποθετήστε μια ετικέτα σε κάθε κούτα, αναγράφοντας με μια σύντομη περιγραφή το περιεχόμενο της και για πιο δωμάτιο προορίζεται.
Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε σε ποιο δωμάτιο ανήκει το κάθε κουτί στο νέο σας σπίτι. Η αρίθμηση κάθε κουτιού και η διατήρηση μιας λίστας αποθεμάτων σε ένα μικρό σημειωματάριο, είναι ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τι έχετε συσκευάσει και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ξεχάσει τίποτα.

Εάν μετακινείτε ακριβά έργα τέχνης, ρωτήστε τους ειδικούς σχετικά με ειδικά κιβώτια

Κατανοήστε ακριβώς πώς να πακετάρετε τα έργα τέχνης για τη μετακόμιση, για να τα διατηρήσετε ασφαλή. Δεν πρέπει ποτέ να τυλίγετε ελαιογραφίες σε κανονικό χαρτί γιατί θα κολλήσει και θα καταστραφούν. Όταν συσκευάζετε φωτογραφίες για μεταφορά, φτιάξτε ένα Χ με κολλητική ταινία σε όλο το γυαλί για να το ενισχύσετε και να το συγκρατήσετε εάν θρυμματιστεί. Στη συνέχεια, τυλίξτε τις εικόνες σε χαρτί, μεμβράνη ή προστατευτικό και βάλτε τις σε ένα κουτί κορνίζας, με ένα κομμάτι χαρτόνι ανάμεσα σε κάθε κορνίζα για προστασία. Ψάχνετε για μικρομεταφορές Αθήνα; Είμαστε άμεσα δίπλα σας.

    Leave a comment

    Καλέστε Μας