Η μοντέρνα διακόσμηση ενός σαλονιού, συχνά ερμηνεύεται απ’ το ευρύ κοινό σαν ένα μονότονο περιβάλλον χωρίς ζεστασιά και φινέτσα. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική. Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστικοί τρόποι που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να δημιουργηθεί ένας φρέσκος και ανανεωμένος χώρος, ακόμη και εάν αγαπάμε το οικογενειακό παραδοσιακό στυλ σαλονιού. Ένα άγγιγμα του σύγχρονου σχεδιασμού μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε καθιστικό ή άλλο χώρο, ανεξάρτητα από τον συνολικό χαρακτήρα του υπόλοιπου σπιτιού.

Τα κομψά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, τα προσαρμοσμένα εντοιχισμένα έπιπλα, τα κατάλληλα αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων των κομψών χαλιών και τα μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονικά στοιχεία μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης γεμάτο με οπτικό ενδιαφέρον και λειτουργικότητα. Η ταπετσαρία, η τέχνη και τα πολύχρωμα υφάσματα μπορούν να οδηγήσουν σε έναν μοντέρνο, κομψό και φιλόξενο χώρο.

Για να σας εμπνεύσουμε, σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές ονειρεμένες ιδέες για σύγχρονα καθιστικά, γεμάτες με τις νέες τάσεις σχεδιασμού. Υπάρχει κάτι για όλους, είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα μεγάλο καθιστικό κάνοντας το να φαίνεται ζεστό και ελκυστικό, είτε να σχεδιάσετε ένα μικρό καθιστικό σε ένα παλάτι χαλάρωσης, είτε απλώς χρειάζεστε δημιουργικά ντεκόρ,  για να αποσπάσετε την προσοχή σας από την τηλεόραση. Θα βρείτε ακόμη και μερικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού DIY, που είναι τέλειε, εάν θέλετε να κρατήσετε τον προϋπολογισμό χαμηλό.

 1. Cozy

Ότι και εάν πιστεύετε, το σύγχρονο και το άνετο μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα. Η προσθήκη ζεστών τόνων και φυσικών υλικών,  όπως η πέτρα βοηθούν να δημιουργηθεί μια ισορροπία σε έναν χώρο καθιστικού. Η μοντέρνα σχεδίαση σαλονιού μπορεί να συνθέσει έναν πίνακα με υφές από διάφορα υλικά και χρώματα, όπου το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Διαβαστε:  Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου; 20 Εκπληκτικές Προτάσεις

ERIC ROTH / GETTY IMAGES

ERIC ROTH / GETTY IMAGES

 1. Black and White

Το μαύρο και το άσπρο είναι δύο δημοφιλή χρώματα που μπορούν να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό σαλόνι όταν χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο. Αυτά τα χρώματα προσφέρουν μια κλασική, κομψή και διαχρονική αισθητική στον χώρο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 1. Ισορροπία: Το κλειδί είναι να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ του μαύρου και του άσπρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαύρο για έντονες πινελιές και το άσπρο ως βάση ή το αντίστροφο. Μια ισορροπημένη χρήση των δύο χρωμάτων, δημιουργεί έναν χώρο που μπορεί να είναι ταυτόχρονα δυναμικός και χαλαρωτικός.
 2. Φυσικό φως: Εάν έχετε φυσικό φως στο σαλόνι, αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να αναδείξει τα χρώματα και να δημιουργήσει μια φωτεινή και φιλική ατμόσφαιρα.
 3. Στυλ διακόσμησης: Το μαύρο και το άσπρο μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα στυλ διακόσμησης, από το μοντέρνο και το μινιμαλιστικό έως το κλασικό και το αγροτικό. Επιλέξτε ένα στυλ που ταιριάζει με την προσωπική σας προτίμηση.
 4. Προσθήκη χρώματος: Μπορείτε να δώσετε ζωντάνια στον χώρο προσθέτοντας προνομιακά χρώματα ως αντίθεση στο μαύρο και το άσπρο. Αυτά τα χρώματα μπορούν να είναι προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης ή ακόμη και φυτά.
 5. Υλικά και υφές: Επίσης, σκεφτείτε τα υλικά και τις υφές. Το δέρμα, το ξύλο και το μέταλλο μπορούν να προστεθούν στο σύνολο.

3 πιο καυτές τάσεις της μοντέρνας σχεδίασης σαλονιού

 1. Μινιμαλιστική Σχεδίαση Σαλονιού

Η μινιμαλιστική σχεδίαση σαλονιού είναι ένα στυλ που δίνει έμφαση στην απλότητα, την λειτουργικότητα και την αισθητική του κενού. Εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία της μινιμαλιστικής σχεδίασης σαλονιού:

 1. Χρώματα: Οι μινιμαλιστικοί χώροι συχνά χρησιμοποιούν λιτά χρώματα όπως το λευκό, το γκρι και το μαύρο. Αυτά τα χρώματα δημιουργούν μια αίσθηση καθαριότητας και απλότητας.
 2. Έπιπλα: Τα έπιπλα σε ένα μινιμαλιστικό σαλόνι είναι συνήθως απλά και λειτουργικά. Οι καθαρές γραμμές και η απουσία υπερβολικών στοιχείων δίνουν έμφαση στην απλότητα. Ένας διάσημος σχεδιαστής μινιμαλιστικού στυλ είναι ο Ludwig Mies van der Rohe, με τον διάσημο ρητό του “Λιγότερα είναι περισσότερο”.
 3. Επιλογή υλικών: Σε μια μινιμαλιστική σχεδίαση, τα υλικά πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να δίνουν έμφαση στην υφή. Συνηθισμένα υλικά περιλαμβάνουν το γυαλί, το μέταλλο, το ξύλο και το δέρμα.
 4. Ελάχιστη διακόσμηση: Στο μινιμαλιστικό σαλόνι, η διακόσμηση είναι ελάχιστη. Συνήθως, λίγα έργα τέχνης ή διακοσμητικά αντικείμενα τοποθετούνται προσεκτικά για να δημιουργήσουν έναν ισορροπημένο χώρο.Επιλέξτε μια μεταφορική που θα σας βοηθήσει σε κάθε αντικείμενο στη μεταφορά όπως και συσκευασία.
Διαβαστε:  Πως φτιάχνεται το Πορτοκαλί Χρώμα

3 πιο καυτές τάσεις της μοντέρνας σχεδίασης σαλονιού

Leave a comment

Καλέστε Μας