fbpx

Μεταφορά Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσασταν μέσα σε ένα σπίτι που δεν είχε ηλεκτρονικά μέσα; Θυμάστε ποτέ να βρίσκεστε μέσα σε μια τέτοια κατοικία; Με την εξέλιξη και τη διαρκή παρουσία της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα σύγχρονο σπίτι ή διαμέρισμα μπορεί να στερείται τουλάχιστον μίας τηλεόρασης ή ενός προσωπικού υπολογιστή κάποιου είδους – επιτραπέζιου υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή. Περιττό να πούμε ότι τα περισσότερα σπίτια κατά την Εποχή της Πληροφορίας έχουν πολύ περισσότερα ηλεκτρονικά είδη – συστήματα ήχου, συστήματα Home Cinema, κονσόλες παιχνιδιών, περιφερειακές συσκευές υπολογιστών – οθόνες, εκτυπωτές, σαρωτές, προβολείς κ.λπ.

Αν τύχει να αντιμετωπίσετε μια μετακόμιση σπιτιού σύντομα, τότε το ερώτημα πώς να πακετάρετε ηλεκτρονικά για μετακόμιση, έτσι ώστε τα ακριβά gadget σας να φτάνουν στο νέο σας σπίτι ενιαία και σε καλή κατάσταση, γίνεται ουσιαστικό. Ναι, οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές είναι πολύ εύθραυστες και μπορούν εύκολα να καταστραφούν εάν δεν λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά τη συσκευασία τους για αποστολή.

Τι πρέπει να γνωρίζετε και τι να έχετε όταν πακετάρετε ηλεκτρονικά για μετακόμιση

Τα καλά νέα είναι ότι όταν πακετάρετε ηλεκτρονικά για μετακόμιση, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τις φορητές συσκευές που έχετε (smartphone, tablet ή άλλο φορητό gadget), καθώς 1) θα παραμείνουν μαζί σας καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακόμισης και 2) θα πρέπει ήδη να προστατεύονται καλά από τις αντίστοιχες περιπτώσεις τους. Και εκτός από τις προστατευτικές θήκες, τις τσάντες ή τις τσάντες, οι τσέπες και οι χειραποσκευές σας θα χρησιμεύσουν ως ένα άλλο επίπεδο προστασίας κατά τη συχνά χαοτική περίοδο της μετεγκατάστασης του σπιτιού.

Μετακόμιση Γκαρσονιέρας

Έτσι, προτού προχωρήσουμε στο να εξηγήσουμε πώς πρέπει να προετοιμάσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας για συσκευασία, ας πούμε λίγα λόγια για το είδος των υλικών συσκευασίας που θα χρειαστείτε για την εργασία συσκευασίας ηλεκτρονικών ειδών που έχετε μπροστά σας. Ειδικά αν έχετε πολύ ακριβές συσκευές Apple, θα θέλατε σίγουρα να αποφύγετε μια επισκευή iphone από χτύπημα στη μεταφορά.

Διαβαστε:  Οργάνωση Μετακόμισης - Κάθε λεπτομέρεια μετράει

Πρωτότυπες συσκευασίες

Εάν κρατάτε τις γνήσιες συσκευασίες με τις οποίες ήρθαν οι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές σας, τότε δεν έχετε πολλά να ανησυχείτε. Τα γνήσια κουτιά συσκευασίας έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν καλύτερα τα προϊόντα που εγκαταλείπουν τα αντίστοιχα εργοστάσια παραγωγής τους, ώστε να είστε σίγουροι ότι τέτοιες συσκευασίες θα κάνουν εξαιρετική δουλειά προστατεύοντας τα ηλεκτρονικά σας ενώ μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι. Εάν δεν κρατάτε αυτά τα πακέτα, τότε θα χρειαστεί να βρείτε άλλα κουτιά συσκευασίας που να είναι αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν τα ξεχωριστά κομμάτια του ηλεκτρονικού σας εξοπλισμού. Οι τοπικές μεταφορικές εταιρείες θα πρέπει να διαθέτουν ειδικά κουτιά ηλεκτρονικών ειδών που παρέχουν βελτιωμένη προστασία (παχύτερο χαρτόνι και διπλά τοιχώματα) και διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.

Χαρτί περιτυλίγματος με φυσαλίδες αέρα – Μεταφορα ηλεκτρικων συσκευων και μικροεπιπλων

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το περιτύλιγμα με φυσαλίδες είναι το καλύτερο στοίχημά σας όταν πακετάρετε τα ηλεκτρονικά σας για μετακίνηση, καθώς δημιουργεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα προστασίας έναντι δυσμενών παραγόντων κατά τη μεταφορά. Επιλέξτε αντιστατικό περιτύλιγμα με φυσαλίδες για να αποφύγετε επίσης τις πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις του στατικού ηλεκτρισμού στις ηλεκτρονικές συσκευές σας. Χαρτί συσκευασίας. Το μαλακό χαρτί συσκευασίας είναι απαραίτητο όταν πακετάρετε ηλεκτρονικά για μια μετακόμιση, γιατί θα εμποδίσει τη σκόνη να εισέλθει στα συσκευασμένα gadget και θα χρησιμεύσει ως μαξιλάρι έναντι των εξωτερικών επιπτώσεων ταυτόχρονα. Η μεταφορική Atermon είναι δίπλα σας για κάθε βοήθεια.

Ενοικίαση Φορτηγού Αθήνα

Πώς να προετοιμάσετε τα ηλεκτρονικά σας για συσκευασία

Προτού να είστε έτοιμοι να πακετάρετε τα ηλεκτρονικά σας για μετακόμιση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας είναι έτοιμος να συσκευαστεί με ασφάλεια για τον δρόμο που ακολουθεί. Πριν αποσυνδέσετε μια ηλεκτρονική συσκευή, τραβήξτε μια φωτογραφία με το smartphone ή την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας για το πώς συνδέονται και καλωδιώνονται τα καλώδια, ειδικά εάν υπάρχουν πολλά καλώδια που μπαίνουν και βγαίνουν από το κομμάτι του εξοπλισμού. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και νεύρα όταν φτάσετε στη στιγμή της επανασύνδεσης μετά την ολοκλήρωση της μετακόμισης. Φυσικά, θα εξαλείψετε την πιθανότητα ζημιάς λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης. Τυλίξτε και στερεώστε τα αποσυνδεδεμένα καλώδια με λαστιχάκια ή φερμουάρ για να αποφύγετε πιθανή εμπλοκή κατά τη μετακόμιση του σπιτιού. Θέλετε να αποφύγετε την επισκευή κινητών, είτε άλλων συσκευών με κάθε τρόπο. 

Αναλαμβάνουμε την μεταφορά ηλεκτρικών συσκευών με ασφάλεια και απόλυτη συνέπεια!

Είναι καλή ιδέα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών πληροφοριών από συσκευές αποθήκευσης υπολογιστών, όπως μονάδες σκληρού δίσκου ή SSD. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρονικό χώρο αποθήκευσης, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή ένα flash memory stick για να προστατεύσετε τα βασικά αρχεία από το απρόβλεπτο μιας οικιστικής μετακόμισης. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε τις μπαταρίες από συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές, εάν πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα διαρροής της μπαταρίας ή εάν κινείστε κατά τη διάρκεια πολύ καυτών περιόδων το καλοκαίρι. Επίσης, εάν παίρνετε τον εκτυπωτή σας μαζί σας, σκεφτείτε να αφαιρέσετε τα δοχεία μελανιού ή τόνερ για να αποφύγετε τη διαρροή. Εάν πρόκειται να μεταφέρετε πολύ ακριβό ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο νέο σας σπίτι, μιλήστε με την εταιρεία μετακόμισης για επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά των πραγμάτων. Ακόμα και σε μια ανακαίνιση καταστημάτων οι μεταφορές ηλεκτρικών συσκευών πρέπει να γίνονται με τεράστια προσοχή!

Διαβαστε:  Πως να αντιμετωπίσετε το άγχος της μετακόμισης

Πώς να πακετάρετε ηλεκτρονικά για μετακόμιση

Αφού έχετε τις απαραίτητες προμήθειες συσκευασίας και ολοκληρώσετε τα βήματα προ-συσκευασίας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δουλειά. Ακολουθούν τα διαδοχικά βήματα και οι συμβουλές για τη συσκευασία ηλεκτρονικών ειδών για μετακόμιση.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε μαλακό χαρτί περιτυλίγματος ή χαρτί εφημερίδων για να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό στρώμα προστασίας στο κάτω μέρος κάθε κουτιού ηλεκτρονικών ειδών. Αυτό το στρώμα θα απορροφήσει πραγματικά τους κραδασμούς και τους κραδασμούς στην πορεία και έτσι θα διατηρήσει το κομμάτι των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ασφαλές και αβλαβές.

Βήμα 2: Και πάλι, χρησιμοποιήστε μαλακό χαρτί συσκευασίας για να τυλίξετε πρώτα μια ηλεκτρονική συσκευή και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ταινία συσκευασίας για να στερεώσετε τη δέσμη.

Βήμα 3: Η λίστα ελέγχου συσκευασίας ηλεκτρονικών ειδών συνεχίζεται με το πιο σημαντικό προστατευτικό στρώμα από όλα, το στρώμα περιτύλιξης φυσαλίδων. Οι φυσαλίδες με αέρα θα πρέπει να παρέχουν το απόλυτο επίπεδο ασφάλειας, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το φύλλο περιτυλίγματος φυσαλίδων είναι καλά στερεωμένο πάνω από το κομμάτι του εύθραυστου και ευαίσθητου εξοπλισμού – χρησιμοποιήστε γενναιόδωρα την ταινία.

Βήμα 4: Εάν σκοπεύετε να συσκευάσετε περισσότερα από ένα τεμάχια ηλεκτρονικών ειδών σε ένα κουτί από χαρτόνι, θυμηθείτε να τοποθετήσετε τη βαρύτερη και μεγαλύτερη συσκευή στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, να κρατήσετε τα ελαφρύτερα και μικρότερα κομμάτια πάνω τους.

Βήμα 5: Για να αποφευχθεί η ζημιά, δεν πρέπει να υπάρχουν κενοί χώροι μέσα σε ένα κουτί αφού τα ηλεκτρονικά κομμάτια έχουν συσκευαστεί σε αυτό. Επομένως γεμίστε όλες τις ορατές τρύπες με χαρτί ή ρούχα.

Μεταφορές με Μικρό Φορτηγό

Βήμα 6: Εάν υπάρχουν, τα εγχειρίδια χρήστη ή άλλα σχετικά έγγραφα ή ανταλλακτικά θα πρέπει να φυλάσσονται μέσα στα αντίστοιχα κουτιά τους για ευκολότερη επανεγκατάσταση μετά τη μετεγκατάσταση.

Διαβαστε:  Μετακόμιση Συμβουλές

Βήμα 7: Πριν κλείσετε τα καπάκια ενός κουτιού από χαρτόνι, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει προστατευτικά φύλλα μεμβράνης με φυσαλίδες ή/και χαρτί συσκευασίας στο επάνω μέρος για να ολοκληρώσετε την προστασία απόσβεσης στο κάτω μέρος. 

Βήμα 8: Σφραγίστε ένα συσκευασμένο κουτί με ποιοτική ταινία συσκευασίας, συμπεριλαμβανομένου του πυθμένα του.

Βήμα 9: Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό μαρκαδόρο για να γράψετε τα περιεχόμενα, το δωμάτιο προορισμού και τις οδηγίες χειρισμού σε κάθε κουτί συσκευασίας ηλεκτρονικών ειδών

Βήμα 10: Μην βιαστείτε να συνδέσετε μια ηλεκτρονική συσκευή αμέσως μόλις βρεθείτε στο νέο σας σπίτι, αλλά δώστε της αρκετό χρόνο για να εγκλιματιστεί στις διαφορετικές τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

    Leave a comment

    Καλέστε Μας